AlaCoica's Blog

Zîmbeşte, viaţa e frumoasa!!!

Piraterie la nivel înalt …

Va fi legalizată descarcarea de fişiere  de pe Internet din întreaga Uniune Europeană?!

Acesta este un vis care într-un viitor nu foarte apropiat ar putea deveni realitate. Cel puţin aşa speră susţinătorii Partidului Piraţilor , mai ales acum cînd au un reprezentant  şi în Parlamentul European.

Partidul Piraţilor din Suedia , care işi propune să apere libertăţile utilizatorilor de Internet şi sustine schimbul de fişiere în retea, a intrat in Parlamentul European, dupa ce a obţinut 7,1 la sută din voturi la alegerile europene, conform rezultatelor anuntate la Stockholm. Fondat în 2006, partidul şi-a triplat numărul de membri după condamnarea la cîte un an de închisoare a patru dintre administratorii site-ului suedez de file-sharing The Pirate Bay, relateaza AFP.
Deşi are un singur ales, în urma scrutinului din Suedia, Partidul Piraţilor susţine că işi va face auzita vocea în Parlamentul European, unde va ocupa un fotoliu pentru prima oara de la infiinţarea formaţiunii politice, în 2006, scrie Le Monde, în ediţia electronică.

Christian Engstrom, liderul formatiunii, a afirmat că „va face să circule mesajul său atît la Bruxelles, cît şi în alte tări europene”.

Programul Electoral al PP

Programul Partidului Piratilor consta, în special, în susţinerea libertăţii şi a legalizării circulaţiei schimbului de  fişiere non-comerciale pe Internet. De asemenea platforma  electorală mai conţinea şi urmatoarele trei puncte.
În primul rând, formaţiunea cere reformarea legii drepturilor de autor din 2006. Apoi, eliminarea sistemului de patentare, iar în al treilea rând – asigurarea respectării dreptului cetăţenilor la intimitate împotriva tendinţelor statului de a le supraveghea comunicaţiile.

Nu cred ca daca vreun partid de la noi venea cu o asemenea propunere pentru electorat ar fi avut acelaşi succes. De fapt reuşita acestui partid a surprins multă lume, atît din Suedia, cît şi din întreaga Uniune Europeană.

Cu o agendă electorală simplă, partidul a contat pe voturile alegătorilor tineri, inclusiv a acelora care, de regulă, nu se duc la vot. Partidului Piraţilor a depăşit deja ca număr de membri partidele ecologiste şi de stânga din Suedia, iar organizaţia de tineret a formaţiunii („Piraţii Tineri”) a ajuns cea de-a doua organizaţie de tineret din ţară.

„Vechii politicieni nu inteleg importanta libertatilor fundamentale pentru aceasta generatie. Le considera drept o problema izolata, a altora, ei traiesc departe de tastatura calculatorului, nu traiesc conectati”, a acuzat Falkvinge.

Acest partid nu este unul extremist, avertizează analiştii suedezi. De altfel, reprezentantul Partidului Piraţilor în Parlamentul European se va aşeza alaturi de liberali sau de ecologisti.

Ca reacţie la cele întîmplate în Suedia au fost formate Partide ale Piraţilor  şi în alte ţǎri, precum Germania, Austria, Polonia, Spania [înregistrate oficial] SUA, Rusia, Franţa, Italia [actve, dar neînregistrate]. Existǎ discuţii şi despre posibilitatea formǎrii unui asemenea partid şi în România.

Anunțuri

05/09/2009 - Posted by | Uncategorized | , ,

6 comentarii »

 1. In Romania deocamdata mai dureaza, desi cred cu siguranta ca sunt multi sustinatori ai acestui partid…

  Comentariu de iriska | 05/09/2009 | Răspunde

 2. Bravo Alla))))

  Comentariu de christinebuzovski | 07/09/2009 | Răspunde

 3. bravo…:)

  Comentariu de angelina | 08/09/2009 | Răspunde

 4. multa bafta in continuare!

  Comentariu de ecaterinacupcea | 09/09/2009 | Răspunde

 5. imi place ca ai adus si parerea ta…

  Comentariu de nastia russu | 16/09/2009 | Răspunde

 6. niciodata sa nu spui niciodata, acest vis v-a deveni real

  Comentariu de stalinkolea | 30/09/2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: