AlaCoica's Blog

Zîmbeşte, viaţa e frumoasa!!!

Make-up-ul permanent:Pro şi Contra

Frumusete fara margini

Comoditate, acesta este cuvîntul utilizat cel mai des în ultimul timp. Dacă ai de ales între două locuri de muncă, îl alegi , de regulă pentru comoditate, pe cel aflat în apropierea locuinţei. Dacă îţi cumperi apartament , te uiţi să aibă toate comodităţile. Dacă pleci în vacanţă atunci cauţi oferte all incusive. Etc, etc, etc, şi lista ar putea continua pînă la cele mai mici detalii cum ar fi … machiajul.

„Îţi faci machiaj permanent pentru că este comod. Nu trebuie să te scoli dis-de-dimineată şi să-ţi petreci ore întregi în faţa oglinzii pentru a-ţi face machiajul de zi. Ţi-ai făcut un tatuaj şi ţi-ai luat de-o grijă „spune Veronica Murărescu, clientă a unei clinici particulare de estetică.

Mulţi vorbesc despre acest tip de machiaj, o parte din ei vor chiar să-şi facă, dar puţin din ei ştiu în ce constă această procedură.

Machiajul permanent  este o procedură care se realizează cu un aparat şi pigmenţi speciali care se introduc în piele. Culoruile se aleg în dependenţă de tipul pielii, de culoarea părului, a ochilor etc. , forma la fel. În multe cazuri procedura se face pentru a corecta unele defecte, pentru a adăuga culoare buzelor palide, sau de cele mai dese ori, pentru a „ajuta” viţa de toate zilele a unei doamne.

„Problema buzelor palide apare tot mai frecvent, posibil de la rujurile care se aplică fac ca acestea să devină incolore”,a afirmat Natalia Negru Estetist la Clinica de Estetică.

Faptul că machiajul nu se şterge  poate fi considerat atît avantaj, cît şi dezavantaj. Este bine pentru cei ce merg la piscină  sau la mare şi nu trebuie săşi refacă machiajul după scufundări. Totodată pentru cei care se plictisesc foarte repede de anumite lucruri machiajul permanent constituie un dezavantaj.

Estetistul Natalia Negru a subliniat că „o problemă ar fi greşeala specialistului: dacă nu alege corect culoarea şi forma. de aceea ar fi bine ca persoanele în cauză mai întîi să urmărească cum munceşte specialistul şi apoi să se dea pe mîna lui”.

Multi se intreaba care sint efectele pe termen lung asupra pielii. Natalia Negru sustine ca:”Pielea este un pic traumata timp de 5 zile. Fiind ca pigmentul este introdus nu prea adinc , doar in epiderma, peste 3 ani dispare si trebuie refacut. cind pigmentul se aplica in derma, dupa trei ani se vede o urma din adincime si pielea este palida.”

Specialistii spun ca este vina doamnelor cind isi scot singure sprincenele si se aleg fara ele sau cind utilizeaza rujuri necalitative, si dupa care sint nevoite sa recurga la proceduri de micropigmentare.

Se zice „De 10 ori masoara si odata taie”,  cintariti bine argumentele pro si contra, si numai dupa aceea luati o hotarire.

<<Este mai bine sa fii urit pentru ceea ce esti, decit sa fii iubit pentru ceea ce nu esti.>>

Anunțuri

12/09/2009 - Posted by | Frumuseţe vs Sanătate | , ,

8 comentarii »

 1. mmm, ceva nou….m-ai surprins .Bravo!

  Comentariu de ecaterinacupcea | 13/09/2009 | Răspunde

 2. nu cred ca e kiar atat de comod….e pliktisitor….

  Comentariu de iriska | 14/09/2009 | Răspunde

 3. I like it…Sunt de acord ca machiajul permanent este un lucru riscant, insa este acum in voga…si ca toate lucrurile in voga…este urmat..Eu sunt contra…

  Comentariu de christinebuzovski | 14/09/2009 | Răspunde

 4. nu e comod sa te machiezi in fiecare dimineata dar te simti mult mai bine cind ai un machiaj asortat cum trebuie si nu cum l-ai avut eri si alaltaieri…

  Comentariu de mia | 14/09/2009 | Răspunde

 5. Pe linga cuvitul „comod”, in cazul dat apare si „monotonie” si „plictiseala”… asa ca ramiine de ales…

  Comentariu de Cristina Șaitan | 16/09/2009 | Răspunde

 6. este interesant, dar eu nu as recurge la asa ceva- e cam periculos…

  Comentariu de nastia russu | 16/09/2009 | Răspunde

 7. parerea mea e ca nu este delok periculos ,spre exemplu eu ma simt foarte bine cind sunt machiata…si asta o fac chiar in fiece dimineta,desigur atunci cind stau acasa incerk pe cit posibil sa las tenul sa se remedieze..

  Comentariu de nastia russu | 26/09/2009 | Răspunde

 8. parerea mea e ca nu este delok periculos ,spre exemplu eu ma simt foarte bine cind sunt machiata…si asta o fac chiar in fiece dimineta,desigur atunci cind stau acasa incerk pe cit posibil sa las tenul sa se remedieze..

  Comentariu de anysoara | 26/09/2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: