AlaCoica's Blog

Zîmbeşte, viaţa e frumoasa!!!

7 zile fără apă şi alimente

De şapte zile fostul proprietar al Fabricii de beton şi mortar este lipsit intenţionat de apă, alimente şi curent electric, după ce s-a baricadat la 9 septembrie a.c. în blocul administrativ al uzinei. Gheorghe Iovu că-şi va da foc lui şi întregii cladiri dacă nu-i va fi retrocedată fabrica. Familia Iovu susţine că a recurs la asemenea acţiuni după ce în urma unei decizii , considerate de ei ilegală, au fost deposedaţi de Fabrica de beton ce o aveau în proprietate din 2003. Fiica acestora, Elena Iovu, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că tatăl ei a fost victima unor acţiuni de raket. Aceasta acuză o serie de foşti şi actuali procurori, precum şi alţi colaboratori ai organelor de drept c-ar fi implicaţi în procesul de deposedare. E.Iovu a subliniat faptul că aceasta este deja a doua tentativa de acaparare a teritoriului pe care se afla fabrica de beton de pe str. Prunului 26. Prima tentativă, soldată cu eşec, a avut loc în 2006.
„Calvarul a luat start în 2005 , cînd în prezenţa notarului Tatiana Bistriţcaia , tatăl meu fiind ameninţat cu pistolul a fost impus să semneze un act de donaţie D-lui Postovan, fost procuror general.”

Aceasta a mai spus că pînă în prezent au fost deschise mai multe dosare penale şi au fost luate peste 30 de decizii judecătoreşti, dar că toate au fost impotriva lor.Avocatul familiei deja a adresat o cerere la CEDO, şi este pregătit şi  pentru alte cereri, în cazul în care Curtea Supremă de Justiţie nu le va da cîştig de cauză.

E.Iovu a mai declarat că actualul proprietar a interzis accesul rudelor pe teritoriul fabricii pentru a-l vedea pe Gheorghe Iovu, şi că nu ştie nimic de el de o săptămînă.Aceasta a subliniat faptul că tatăl ei nu va pleca de pe teritoriul fabricii decît după luarea unei decizii definitive de către Curtea Supremă de Justiţie.

Anunțuri

19/09/2009 - Posted by | Uncategorized | , ,

3 comentarii »

 1. foarte categorice decizii a luat Iovu…

  Comentariu de anastasiarussu | 23/09/2009 | Răspunde

 2. categorice …da…dar o data ce e semnat cu mana lui…nu cred ca-l mai poate ajuta cineva….

  Comentariu de iriska | 17/10/2009 | Răspunde

 3. interesant s-a mai schimbat ceva între timp???
  de atunci au trecut mai mult de 7 zile, sărmanu…

  Comentariu de feliciad | 04/11/2009 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: