AlaCoica's Blog

Zîmbeşte, viaţa e frumoasa!!!

Atac terorist în capitală

Final săngeros al concertului dedicat Hramului oraşului Chişinău:în urma explpziei unei grenade în scuarul Arcului de Triumf din PMAN au fost rănite 36 de persoane, majoritatea avînd leziuni la membre, 12 dintre care au fost internate într-o stare de gravitate medie, iar o persoană a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Potrivit specialistilor explozia a fost produsă de o grenadă de tip RG-42 care a avut o rază de acţiune de cca 20 de metri. Grenada a fost aruncată pe un răzor din spatele Arcului de Triumf în momentul în care atenţia mulţimii era captată de recitalul interpretului Ştefan Bănică Jr.

Procurorul General Valeriu Yubco A declarat că infracţiunea di 14 octombrie a fost calificată drept act de terorism, iar ministrul de Interne, Victor Catan, a subliniat faptul că a fost creat un grup de anchetare a cazului şi că întreprind măsuri operative de urmărire penală şi de investigaţie pentru a stabili circumstanţele acestei infracţiuni.

Un martor a declarat că avăzut  o persoană îmbrăcată în negru, care a tras un foc de armă,iar apoi a aruncat obiectul exploziv şi a dispărut în grabă în mulţime.

Iniţial se vehicula faptul că teroristul ar avea 26 de ani şi 1.7 metri înălţime, îmbrăcat în negru, apoi portretul-robot a fost modificat afirmîndu-se c-ar avea intre 23 şi 25 de ani, şi c-ar fi fost îmbracat în pantaloni negri şi geacă verde-închis.

Autorităţile au reţinut deja un suspect care corespunde portretului, totuşi acestea au afirmat că nu sînt sigure că acesta ar fi vinovat şi că ancheta continuă.

Anunțuri

18/10/2009 - Posted by | Uncategorized

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: